Guitarra

Si has tocat l’ukulele la guitarra és un instrument amic. Només has d’afegir dues cordes a les posicions que ja coneixes a l’ukulele i utilitzar més la celleta amb el dit. Dues cançons senzilles per començar la guitarra són: Mil ocells i These boots are made for walking.

A la xarxa hi ha molts de llocs amb llistat de cançons amb els acords perquè puguis practicar com acords.net o justinguitar.com.

Hi ha cançoners en pdf et mostra apart dels acords i les lletres partitures de les parts més famoses de la cançó, com les línies de baix o les melodies principals.

Aquest cançoner en anglès mostra temes per nivells, és a dir, per dificultat d’execució dels acords i e-chord és un lloc web que mostra la posició online dels acords.

I finalment canals de vídeo on practicar cançons com tocamela.cat, latintabs o kalinchita.

Tipus de guitarres

Afinació

Afinador online tuner de guitarra.

Escriptura

La tablatura o hexagrama és un conjunt de 6 línies que representen la guitarra i serveix per poder llegir les notes sense utilitzar pentagrama. És un tipus de notació musical que els i les guitarristes han desenvolupat per desenvolupat per descriure quines cordes han de ser tocades i en quin trast pitjades.

El pentagrama de la tablatura. A la 1a figura les 6 línies corresponen a les 6 cordes de la guitarra

Notes a la tablatura. A la 2a figura els nombres et diuen a quins trasts i a quines cordes has de posar els dits. En aquest exemple hauries de pitjar el 1r trast a la 1a corda. La següent nota seria al 3r trast a la 1a corda. Després el 3r trast a la 2a corda i així successivament.

Acords a la tablatura. A la 3a figura hauries de pitjar totes les cordes alhora. La 1a, 2a i 6a corda serien obertes, la 3a l’hauries de pitjar al 1r trast i la 4a i la 5a al 2n trast.

Aquí tens una altra explicació de com llegir una tablatura de guitarra.

Mètodes

A la xarxa, hi trobaràs molts de mètodes de guitarra online, com el de Justin. Tot i que no poden substituir un professor que et pugui fer-te de mirall perquè t’adonis de les equivocacions, són molt útils per adquirir els coneixements bàsics.

Artistes!

La guitarra la sol tocar una sola persona, però a vegades són més:

AMPLIFICADORS DE GUITARRES ELÈCTRIQUES

Com triar el teu primer ampli?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s